Bucuresti, str. Biharia 67-77, S1 Corp P, camera 1

Utilaje si linii inghetata

Masini de inghetata noi si second hand 

Inghetata reprezinta desertul favorit al copiilor si nu numai. Este un desert apreciat inca din cele mai vechi timpuri si de cele mai diverse culturi. De aceea, multi anteprenori se orienteaza catre a oferi aceasta posibilitate micilor clienti pe toata perioada sezonului cald. Din fericire, oferta este destul de cuprinzatoare si detaliata, iar alegerea se face pe baza unor studii detaliate facute in prealabil.

Oferta producatorilor din industria alimentara subcategoria masini de inghetata contine o paleta complexa de utilaje, arome, ingrediente, emulgatori, vafe, cornete zaharoase, caserole, dar si produse de unica folosinta, menite sa va ajute sa gasiti exact ceea ce va doriti. In cele ce urmeaza, vreau sa arat ce optiuni aveti cand va decideti sa cumparati un aparat de facut inghetata.

Aceste masini de facut inghetata sau aparate de inghetata au rolul de a amesteca continuu ingredientele in timpul procesului de racire. Prin mixare continua, se evita formarea cristalelor de gheata, acele ace de gheata care acopera gustul si textura inghetatei, si se obtine o consistenta cremoasa, de frisca. Diferenta dintre masinile pentru facut inghetata o reprezinta modul in care se realizeaza racirea inghetatei. Ele se impart in doua categorii: aparate de inghetata cu racire pasiva si aparate de inghetata cu racire activa.

Un aparat de inghetata cu racire pasiva este alcatuit din doua elemente principale: un bol special si un capac cu un mixer integrat. Bolul are un design special, cu pereti dubli meniti sa conserve temperatura. Acest bol se raceste in congelator cu cateva ore inainte sa pregatiti inghetata. La cumpararea unui astfel de aparat de facut inghetata pret, trebuie sa fiti atenti la capacitatea bolului. Dar si aici, capacitatea totala nu este acelasi lucru cu capacitatea utilizabila.

In cel de al doilea caz, pentru un aparat sau o masina de inghetata cu racire activa, lucrurile stau relativ diferit. Aceste aparate de preparat inghetata dispun de o mica unitate frigorifica proprie, avand incorporate un mic congelator cu compresor. Ele asigura nu doar prepararea ci si racirea. Unele aparate de inghetata cu racire activa au temperatura reglabila, ceea ce va da posibilitatea de a alege consistenta preferata pentru inghetata.

In cazul unor masini de inghetata stradale, lucrurile sunt putin diferite. Principiul este acelasi, insa cantitatea si felul in care este produsa inghetata difera comparativ cu acele aparate pentru inghetata de uz casnic. Inainte de a achizitiona masini de inghetata second hand, fie ea fabricata in America sau Uniunea Europeana, verificati componentele din interiorul acesteia, testati acel utilaj indeaproape, pentru a fi convins de puterea si optiunile lui.

O masina inghetata stradala vine cu mai multe optiuni. In primul rand este capacitatea, masina putand fi simpla, cu o cuva, sau dubla cu doua cuve, pentru o capacitate sporita. Apoi, puteti opta pentru o masina de inghetata stradala cu mai multe sortimente de inghetata, pana la 6 sortimente diferite, plus cele mixte (diverse combinatii intre sortimentele disponibile). Cu cat oferta este mai variata, cu atat clientii vor mai numerosi.

Unele masini de inghetata second hand ofera si posibilitatea de adaugare a unor toppinguri. In acest fel, pe langa sortimentul principal al inghetatei, puteti adauga si o aroma noua. Productivitatea si rezultatul depind de tipul de masina de inghetata pe care alegi sa il folosesti.